Young IFFI Event 2018 – Programma

Programma

Please note that all presentations will be in the Dutch language.

9.45 uur Ontvangst en registratie
10.30 uur Welkomstwoord en introductie dagvoorzitter
Loek Favre – voorzitter IFFI bestuur
Een betere wereld begint met verantwoorde voeding in een transparante keten

Consumenten verwachten van de voedings(ingrediënten)industrie dat deze op een betekenisvolle wijze bijdraagt aan het oplossen van mens- en milieuvraagstukken, zoals opwarming van de aarde, het gezond en veilig voeden van de groeiende wereldbevolking en het tegengaan van welvaartsziekten. Dilemma’s van wereldformaat waar ervaren rotten en jonge honden een flinke kluif aan hebben!

De hamvraag: hoe kan generatiediversiteit worden ingezet om als voedingsindustrie bij te dragen aan een betere wereld?

More

IFFI biedt laatstejaars studenten van voedingsgerelateerde opleidingen graag het platform om kennis te maken met toekomstige werkgevers in de voedingsingrediëntenindustrie en de uitdagingen waar zij voor staan. Word deelgenoot van de nabije toekomst waarin jij een verschil van betekenis kunt maken in de marketing, innovatie en productie van ons voedsel.

Less

Het Young IFFI Event 2018
Dit evenement is voor de volgende generatie kennisdragers (werknemers 2.0) die in 2019 aan de slag gaan in de voedingsingrediëntenindustrie. Na het komende studiejaar zal deze generatie afstuderen op het gebied van marketing, voedingsmiddelentechnologie en procestechnologie.

10:45 uur Verhalen uit de praktijk
Aart Bontekoning en Anoek Neele
Dagvoorzitter Aart Bontekoning en Anoek Neele, oprichtster Generatietheater en moderator, laten studenten aan het woord over hun eerste ervaringen met het bedrijfsleven, opgedaan tijdens stages en eindstudeeropdrachten.

More


Voeding = emotie. Maar welke emoties roepen voedingsproducenten op bij de huidige generatie jongeren die op het punt staan het bedrijfsleven in te stappen? Met vragen als ‘Wat viel je op?’, ‘Wat viel je tegen?’, ‘Waar kreeg je energie van?’ verkennen Aart en Anoek samen met studenten en docenten de menselijke kant van de voedingsindustrie.

Less

11.15 uur Purpose driven marketeers
Ruud Peerbooms – Senior Vice President Food | Corbion
Wat zijn ‘sustainable living’-merken en hoe kunnen we deze ondersteunen met ‘purposeful foods?’ Op welke wijze kunnen voedingsmiddelen in het algemeen en voedingsingrediënten in het bijzonder een bijdrage leveren aan een betere wereld?

More


Ruud Peerbooms gaat in op actuele marketingvraagstukken in de internationale voedingsingrediëntenindustrie en geeft een inkijk in mogelijke oplossingen en dreigende dilemma’s. Wat vraagt dit van de moderne, industriële marketeer in food?

Less

11.30 uur Value driven innovators
Renee Boerefijn, Director of Innovation | Bunge Loders Croklaan
Hoe zien ‘purposeful foods’ eruit en over welke kenmerken dienen deze voedingsmiddelen te beschikken? Wat moeten we aan voedingsmiddelen veranderen om deze een diepere betekenis en een hogere waarde mee te geven?

More


Renee Boerefijn geeft aan wat de innovatiehorizon is van de internationale voedingsingrediëntenindustrie en identificeert hierbij toekomstige consumer platforms. Aan welke toekomstige innovaties in food sta jij als onderzoeker 2.0 aan de basis?

Less

11.45 uur
Sustainable manufacturers
Marcel Boon, General Manager | DV Nutrition
‘De meest duurzame bedrijven zijn de best renderende bedrijven’. Onder deze noemer ontwikkelen producenten van voedingsmiddeleningrediënten nieuwe technologieën om de CO2 footprint van de internationale voedingsmiddelenindustrie te verlagen.

More


Zo geeft Marcel Boon inzage in het gebruik van big data en smart processing methodieken waardoor er minder grondstof, afval en energie nodig is voor het produceren van lang houdbare voedingsmiddeleningrediënten? Ben jij de technoloog die onze fabrieken tot de meest duurzame van de internationale voedingsmiddelenindustrie maakt?

Less

12.00 uur Lunch
13.00 uur Introductie van het Generatietheater
dagvoorzitter Aart Bontekoning en acteurs
14.00 uur 1e ronde parallelsessies Marketing – Innovations – Operations
Werkgevers en toekomstige werknemers verkennen samen de kracht van de generatiediversiteit aan de hand van vraagstukken op het gebied van marketing, commercie, innovatie of productie. Een moderator leidt de discussie terwijl acteurs de discussie kracht bij zetten met pakkende rollenspellen.
14.45 uur Pauze
15.15 uur 2e ronde parallelsessies Marketing – Innovations – Operations
16.00 uur Evaluatie parallelsessies en spraakmakende scenes
Aart Bontekoning en het Generatietheater
Op een speelse manier zien en ervaren de deelnemers hoe je generatiediversiteit kunt benutten. Hilarische, soms tenenkrommende en aangrijpende scenes worden afgewisseld met korte intro’s over generaties. Met de moderators van de parallelsessies en acteurs gaat Aart de interactie met de zaal aan. Humor houdt het luchtig, de inhoud en de scenes komen heel dicht bij de dagelijkse praktijk, aangevuld met resultaten uit het wetenschappelijk generatie-onderzoek van Dr. Aart.
16.30 uur Niet de jeugd maar jeugdigheid heeft de toekomst!
Aart Bontekoning
Aart Bontekoning neemt het publiek in sneltreinvaart mee naar 2030 waar vergrijzing en vernieuwingsdrang samenkomen vanuit de visie: De jeugdigheid in alle generaties vormt de toekomst!
17.00 uur Afsluiting met borrel

Back to Young IFFI Event 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *