Food Future Event

Radicale ketentransparantie in food, kan dat?

In een tijdperk waar nepnews hoogtij viert, is transparantie belangrijker dan ooit. Het roer moet radicaal om, zeker in de voedingsmiddelenindustrie. Maar kan dat? En wat is de juiste aanpak? Daar komt u achter tijdens het Food Future Event van VMT op 5 april aanstaande in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.
Onderzoeksbureau Mintel zei het al in zijn laatste European Consumer Trends Report: ‘2018 wordt het jaar van radicale transparantie’. Ketentransparantie en integriteit in food kent steeds meer verschijningsvormen: van cowcams die op internet 24 uur per dag het wel en wee van het melkvee uitzenden op internet tot zogenoemde ‘glazen’ fabrieken. En van realtime informatievoorziening tijdens voedselcrises tot producenten die hun complete productieproces laten zien in videoreportages.

De dilemma’s van transparantie
Volledige transparantie roept ook vragen op. Wat zijn de dilemma’s? Kun je als productontwikkelaar of kwaliteitsmedewerker transparant zijn? Maak je je niet kwetsbaar met transparantie? Tijdens het Food Future Event komt transparantie in uiteenlopende onderwerpen aan bod:

  • Blockchain
  • Plantaardige eiwitten
  • Datakwaliteit
  • Etikettering
  • Suikerverlaging
  • Start-ups
  • Communicatie
  • Productverbetering

Visie voedingsmiddelenindustrie
Tijdens het Food Future Event geven sprekers van onder andere HAK, Nestlé, FNLI, Eosta en fooddesigner Marije Vogelenzang hun visie op het thema ‘Radicale transparantie’. Het event richt zich primair op de directie van voedingsmiddelenbedrijven, kwaliteitsmanagement en overig management. Het programma is daarnaast interessant en relevant voor productontwikkelaars en andere medewerkers van voedingsmiddelenbedrijven en aanverwante bedrijven.

Jaarprijs Goede Voeding
Tijdens het event wordt de Jaarprijs Goede Voeding uitgereikt aan de onderneming die in 2017 het meest innovatief was op het gebied van productverbetering.

Inschrijven met korting voor IFFI-leden
Het event vindt plaats bij Het Congrescentrum 1931 in Den Bosch en is goed te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Ook biedt VMT IFFI-leden dit jaar weer een aantrekkelijke korting aan van €100: deelname kost €495 in plaats van €595.

Inschrijven voor leden kan hier: https://www.vmt.nl/Events/Food-Future-Event/Inschrijven_organisatielid

En hier een link naar het complete programma: https://www.vmt.nl/Events/Food-Future-Event/Programma

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *